Zo geeft u de tuin een luxe uitstraling

19 juli 2017

Bent u op zoek naar een tuin die indruk maakt op anderen, en waar u zelf uren naar kunt kijken zonder verveeld te raken? Ontdek hoe u de tuin een luxe uitstraling kunt geven.

Begin met de ondergrond

De ondergrond is een belangrijk basiselement bij het vinden van de juiste toon. Hierbij kan nog gevarieerd worden met kleur, structuur en stijl. De natuursteen is een voorbeeld van een tuintegel die een bepaalde charme met zich meedraagt. Hiermee zal de tuin voor een groot deel al meer aanzien krijgen.

Voeg stijlvolle meubels toe

En dan? Kies een strak ontwerp, bijvoorbeeld een hoekbank, in combinatie met glad hout en metaal. Om te realiseren wat u voor ogen heeft, zijn rechte lijnen van toegevoegde waarde. Dit ziet er geordend en overzichtelijk uit. Als u daar een bijpassende tafel bij kunt vinden, zal het effect nog groter worden. Zo is steigerhout een populaire keuze.

Fleur de boel op

Maar natuurlijk hoeft lang niet alles strak en recht te zijn. Door hier en daar een vrolijke noot naar voren te laten komen, voorkomt  u dat de tuin een saaie uitstraling krijgt. Dit kan gedaan worden met bloemen, planten en gekleurde kussens. Maar ook verlichting doet veel. De bijkomende sfeer is mooi meegenomen.

Spring in het water

Met een zwemspa kunt u sporten, ontspannen of… de look van uw tuin verbeteren! Als u daar ligstoelen bij plaatst of een schommelstoel ophangt, kan uw geluk vast niet meer op. Daarnaast kan een vijver of waterval een relaxed gevoel oproepen.