Woontrends 2021: 5 populaire ideeën voor interieurdecoratie

29 juni 2021

Het is een lastig jaar geweest in verband met covid-19 en we wilden een persoonlijke en comfortabele leefruimte ontwerpen om thuis goed te kunnen werken. Aangezien we zoveel thuis zaten zijn er veel trends voorbij gekomen in 2021. Denk bijvoorbeeld aan betondesigns, duurzame materialen, houtblokken en groene kleuren. Maar ook aan authentiek Scandinavisch chic tot eclecticisme. In deze blog bespreken we de 5 populairste interieurdecoratie ideeën.

1. Trends voor thuiskantoren 2021

Meer mensen werken op afstand dan ooit tevoren en zullen dat blijven doen, in ieder geval voor de nabije toekomst. Geen wonder dat afleiding een erg groot probleem is en het liefste draag je een koptelefoon met ruisonderdrukking om geconcentreerd te blijven en de sub woofer niet hoort van uw kinderen op de tweede verdieping. Dubbele beglazing, vloerbedekking en andere geluidsisolatietechnologieën zijn enkele meubeltrends van 2021. Actieve kleurenpaletten zullen de komende maanden worden opgenomen in projecten voor thuiskantoren. Natuurlijke ingrediënten en veel groen zorgen voor een gezonde balans tussen leven en werk. En zelfs als u geen thuiskantoorruimte heeft, omvatten de decortrends van 2021 multifunctionele ruimtes die voor beide zijn ontworpen.

2. Natuurlijke kleuren & lichte houtsoorten

Naast duurzame trends kun je kiezen voor natuurlijke kleuren en lichte houtsoorten. Van modern minimalisme tot een rustieke Franse boerderij, het past bij zowat elke stijl en stemming. Licht hout is ook een van de belangrijkste elementen van de Scandinavische stijl en heeft diepe wortels in de natuur en eenvoud. Licht hout vindt ook de perfecte balans met andere meubeltrends zoals groen, nautische en natuurlijke tinten. Deze trend zal zich naar verwachting in alles manifesteren, van vloeren tot meubels en dressoirs. Denk bij het kiezen van interieurartikelen na over het gebruik ervan en houd rekening met duurzaamheid.

3. Muurschilderingen & illustraties

Grote muurschilderingen en illustraties zijn terug op een nieuwe manier. Een van de decortrends van 2021 zijn getextureerde muren, perfect voor inspiratie en natuurlijke flair. Marmertechnieken, luxueuze stoffen en abstracte ontwerpen zijn slechts enkele van de manieren om een nieuwe dimensie aan uw kamer toe te voegen. De combinatie van natuurlijke materialen zoals mos, hout en 3D behang is een innovatieve oplossing voor dit decoratieproces.

4. Abstracte kunst

Abstracte kunst, vooral in minimalistische interieurs, vormt de kern van meubeldesign. Gebogen stoelen met prachtige metalen sculpturen, surrealistische figuren en abstracte verlichting zijn nu erg populair. Interieurtrends van 2021 draaien om kaki en prachtige strepen, en abstracte muurontwerpen zijn erg in. Het felgekleurde conceptstuk is een opvallend accent en is perfect om witte, beige en grijze achtergronden tot leven te brengen. Vind alle vormen, maten en abstracte onderdelen van uw toepassing. Misschien is het een fascinerend beeld, een vreemd stuk of een gewaagde lichte vorm. De opties zijn eindeloos.

5. Kleurtrends 2021

Pantone is allemaal felle kleuren en wordt aangeprezen als een van de helderste geel van het jaar. Deze schaduwen brengen geluk en optimisme. De collectie omvat elektrische edelsteentinten zoals saffierblauw en robijnrood die naast felgele en oranje tinten verschijnen. Ook scharlakenrode bloemen en aquarellen zijn de volgende trend voor binnen schilderwerk in 2021. Interieurverf wordt ook gebruikt rond rustige tinten en ingetogen tinten, zoals bij trendy en stijlvolle gietvloeren. Veel verfbedrijven kiezen al kleuren uit de tinten groen en turkoois.