Welke reparaties kunnen loodgieters uitvoeren?

25 april 2017

Hoewel u hoopt dat het u niet zal overkomen, kunt u onverhoopt te maken krijgen met problemen aan uw loodgieterselementen in huis. Denk bijvoorbeeld aan een verstopping in de afvoer, een lekkage rond leidingen, een storing in de cv-ketel, enzovoorts. Dergelijke problemen kunnen erg lastig zelf te verhelpen zijn, waardoor de hulp van een loodgieter wenselijk is. Een loodgieter kan u met uiteenlopende reparatieklussen van dienst zijn! Wij spraken met een handige loodgieter uit Lint, die ons hier meer over kon vertellen. Deze loodgieter benadrukt het belang van het tijdig inschakelen van een loodgieter in het geval van problemen met loodgieterselementen. De kans op beschadigingen aan uw woning wordt hierdoor een stuk kleiner.

Reparaties aan leidingen en de afvoer in huis

Een van de klussen die een loodgieter voor u uit kan voeren is een reparatie aan uw leidingen en de afvoer. Wanneer leidingen niet op de juiste wijze aangelegd zijn kan er speling tussen twee leidingstukken ontstaan, die doorgaans erg lastig zelf te verhelpen is. Via deze speling stroomt er water uit de leidingen, wat vervolgens in uw woning zal trekken en zodoende waterschade veroorzaakt. Die speling kan ook ontstaan tussen uw afvoer en de hierop aangesloten sanitaire voorzieningen. Door dergelijke beschadigingen en problemen tijdig op te laten lossen is de kans op een blijvende waterschade aan uw woning aanzienlijk kleiner.

Problemen met de cv-ketel

Ook voor het oplossen van problemen met uw cv-ketel kunt u op de hulp van een loodgieter rekenen. Een loodgieter kan de cv-ketel voor u nakijken op een beginnende slijtage aan onderdelen of het ontstaan van grote stofhopen. De versleten onderdelen zullen direct vervangen worden om verdere problemen met de cv-ketel tegen te gaan. Het is aan te raden om de cv-ketel in huis in ieder geval eens per twee of drie jaar uit voorzorg na te laten kijken, om problemen met de cv-ketel tegen te gaan.