Wat moet u doen bij een verstopte afvoer?

25 april 2017

Heeft u last van een vervelende rioollucht in uw woning, of lijkt het water steeds moeizamer in uw afvoer weg te stromen? De kans is erg groot dat u in dit geval te maken heeft met een verstopte afvoer in huis! Het verhelpen van een verstopping in uw afvoer is volgens een loodgieter uit Halle erg lastig. De loodgieter van Halle inschakelen is dan ook het beste wat u in zo’n geval kunt doen! Een loodgieter beschikt over verschillende hulpmiddelen die het verhelpen van verstoppingen in de afvoer vereenvoudigen. Zo kan een loodgieter de afvoer onder een hoge druk doorspuiten om de (beginnende) verstoppingen letterlijk voor u op te lossen. De kans is groot dat de afvoer na het doorspuiten hiervan weer volledig schoon is.

Een beginnende afvoer verhelpen

Het is vanzelfsprekend sterk aan te raden om bij het minste vermoeden van een verstopping in uw afvoer al hulp in te schakelen van een loodgieter. De beginnende verstopping is erg makkelijk op te lossen en voorkomt daarbij een vervelende rioollucht in uw woning! Wanneer de verstopping tot een serieuze verstopping uitgroeit is het in het ergste geval zelfs niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen in uw woning. U kunt bij een beginnende verstopping proberen of u de verstopping op kunt lossen met een ontstoppingsmiddel. Dit werkt vaak alleen als de verstopping in een beginnende stadium zit.

Voorkom een verstopte afvoer in huis

Nog beter dan het verhelpen van verstoppingen is het voorkomen hiervan. Naast het preventief laten doorspuiten van de afvoer in huis kunt u de verstoppingen tegengaan door restafval uit uw afvoer te weren. Er zijn verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar die u hierbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan een zeefje in de gootsteen, een filter in het putje van uw douche of een bladvanger over uw regenpijp.