Tips voor het verbouwen van de zolder

10 november 2016

Als je je zolder wil gaan verbouwen is het erg belangrijk dat je een goed plan hebt. Wat is de reden dat je je zolder wil gaan verbouwen? Wellicht hebben jij en je partner een kind gekregen en zorgt de komst van dit wondertje ervoor dat er niet meer genoeg ruimte is in je huidige woning. Het is tevens mogelijk dat de plek waar je hoofd rust simpelweg niet meer de rust biedt die jij nodig hebt. Buren die relatief veel geluid maken kunnen hieraan ten grondslag liggen. Wat de reden ook is, de oplossing voor deze problemen ligt om de hoek, een verdieping hoger. Maar waar moet je op letten bij het verbouwen van je zolder?

Waterdicht

Als je bedacht hebt wat je met je zolder wil is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de nieuwe ruimte waterdicht maakt. In een land als Nederland komt het met grote regelmaat voor dat je zolder wordt blootgesteld aan natuurverschijnselen zoals wind en regen. Een ruimte waarin de regen naar binnendringt is het niet mogelijk om rust te vinden.

Huisdieren

Mocht u huisdieren hebben is het tevens verstandig om het gedrag van deze dieren in het achterhoofd te houden bij het inrichten van de zolder. Ervaringsdeskundige Marieke heeft na intensief onderzoek geconcludeerd dat honden zeer gevoelig zijn voor roodkleurige tapijten. Een rode ondergrond kan ervoor zorgen dat de hond zijn zindelijkheid verliest en dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Je kan dit oplossen door de zolder onbegaanbaar te maken voor het dier door middel van een hoog hek bij de ingang.

Sfeer

Tot slot is het belangrijk dat je rust vind op je nieuwe zolder. Het creƫren van een passende sfeer is daarom van noodzakelijk belang. Dit is persoonlijk en kan verwezenlijkt worden met lampen en ander meubilair.