Tips voor het slim inrichten van een grote tuin

15 mei 2017

Wanneer je in het bezit bent van een grote tuin, is dat natuurlijk heerlijk om tijdens de zomermaanden in te ontspannen. Echter vergt een grote tuin ook de nodige aandacht. Het is dan fijn als je de tuin slim hebt ingericht waardoor het geen last wordt om de tuin te onderhouden. Daarnaast kan een grote tuin al snel rommelig worden. Wat kan je doen om een grote tuin op een slimme manier in te richten? In dit artikel geeft een medewerker van Mooiezonwering.nl enkele tips!

Beplanting

Het is aan te raden om in een grote tuin ook gebruik te maken van grote planten en bomen. Kies hierbij voor planten die lang meegaan, zodat je niet elk jaar weer opnieuw hoeft te beginnen. Maak hiervan de basis. Deze planten kan je omringen door seizoensplanten, waardoor je tuin altijd up-to-date is voor het desbetreffende seizoen. Reserveer daarnaast een groot gedeelte van de tuin voor gras, heerlijk voor de zomer! En mocht de grasmaaier niet je beste vriend zijn, dan biedtkunstgras een alternatief. Of voor de grootste luie mensen onder ons, een robotmaaier. Deze kan je bijvoorbeeld ’s nachts aanzetten, waardoor je tuin bij het wakker worden weer perfect is gemaaid.

Maak hoekjes

Wanneer je een grote tuin hebt, is het leuk om verschillende hoekjes te maken.  Begin hierbij bij het gedeelte dat direct aan het huis grenst. Hier kan je een eethoek van maken. Plaats bijvoorbeeld een grote tafel, waar je in de zomer lekker met de familie kan barbecuen. Vergeet hierbij ook niet om om spullen aan te schaffen waardoor de hele familie van alle gemakken wordt voorzien. Denk aan een parasol, zodat oma niet hoeft te verbranden en een klein zwembadje voor de kinderen. Verder kan je denken aan een romantisch hoekje waar je samen naar de zonsondergang kan kijken of een relax hoekje waar je helemaal tot rust kan komen.