Tips om de juiste Jacuzzi te kiezen

24 oktober 2016

Steeds meer mensen genieten tegenwoordig van een eigen Jacuzzi. Om aan deze groeiende vraag te kunnen voldoen, is het aanbod de laatste jaren enorm toegenomen. Om hieruit de perfecte Jacuzzi te kiezen, dien je met een aantal zaken rekening te houden. Welke dat zijn, vertellen we je hier.

Om een snel en overzichtelijk beeld te krijgen van de vele mogelijkheden, is het aan te raden je eerst op het internet te oriƫnteren. Jacuzzi baden, spabaden en whirlpools worden namelijk steeds vaker online aangeboden in overzichtelijke webshops. Dankzij deze webshops kun je snel en eenvoudig het volledige aanbod scannen, zonder daarvoor verschillende winkels te bezoeken. Je kunt op die manier ook snel de verschillende aanbieders vergelijken op prijs, om de scherpste Jacuzzi te kunnen kopen. Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je in de webshop ook direct online een Jacuzzi kopen.

Model

Met hoeveel personen ga je gebruik maken van de Jacuzzi? Door jezelf dit af te vragen, weet je hoeveel zitplaatsen je in je Jacuzzi nodig hebt. Ga je er alleen met je partner gebruik van maken, dan heb je genoeg aan een bad met slechts twee zitplaatsen. Deze compacte modellen kun je ook prima kwijt op een ruim balkon, mocht je niet beschikken over een tuin. Zoek je een Jacuzzi voor het hele gezin, dan heb je uiteraard wat meer zitplaatsen nodig. Je hebt keuze uit meer dan genoeg modellen met vijf, zes of zelfs tien zitplaatsen. Er is dus voor ieder gebruiksaantal een geschikt bad. Realiseer je wel dat een groter bad ook meer stroom verbruikt en zo nodig op krachtstroom aangesloten moet worden. Bedenk ook wat voor soort zitplaatsen je voornamelijk in de kuip wilt hebben. Als je lekker languit wilt liggen, dien je voor een spa te kiezen met comfortabele lounges en ligbedden. Zit je liever actief rechtop, ga dan voor een spa met lekkere kuipzetels. Een Jacuzzi kan daarnaast voorzien worden van allerlei extra toebehoren zoals muzieksystemen, aromatherapie-units en ledverlichting. Bedenk welke extra features er voor jou interessant zijn.

Massagejets

Het ontspannende effect van een Jacuzzi is in belangrijke mate te danken aan de massagejets. Deze vormen dan ook een belangrijk onderdeel van het bad, waar je voldoende aandacht voor moet hebben in je zoektocht naar de ideale Jacuzzi. Massagejets zijn er in veel verschillende varianten. Zo zijn er onder andere powerjets, die een heel krachtige massage geven, roterende jets, die voor een draaiende massage zorgen, pulserende jets, die masseren met intervallen en nog veel meer. Probeer te ontdekken welke jij het prettigst vindt en neem dat mee in je keuze