Tips bij het uitkiezen van een nieuwe vloer

17 mei 2022

Wanneer je graag de sfeer in je huis wilt veranderen of toe bent aan een nieuwe look, dan is het aanschaffen van een nieuwe vloer een goede optie. Een nieuwe vloer kan heel veel veranderen aan de uitstraling van het huis. Maar hoe maak je nou de juiste keuze? In deze blog geven we je tips hoe jij een vloer kiest die bij je past.

Hoe maak je het begin?

Allereerst moet je gaan bedenken wat je zou willen of kunnen uitgeven aan een nieuwe vloer. Vervolgens ga je nadenken over welke ruimtes je wilt voorzien van een nieuwe vloer. Wil je alle ruimtes gelijk of juist verschillend? Vaak is het zo dat wanneer je in een appartement woont alle ruimtes dezelfde vloer hebben omdat het in elkaar overloopt. Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden hoe de vloer gebruikt wordt. Heb je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren? Dan kies je voor een vloer die je makkelijk schoon krijgt, langer mee gaat en niet te glad is. Wanneer je honden in huis hebt, dan is het verstandig om te kiezen voor tegels of pvc. Aangezien er snel krassen kunnen ontstaan op een houten of laminaatvloer en dat zou zonde zijn.

Soort vloer uitkiezen

Nadat je de vorige aspecten bedacht hebt, ga je nadenken over het soort vloer wat bij je huis past. De meest populaire vloeren hebben we even voor je op een rijtje gezet: hout, laminaat, pvc, natuursteen of parket. Elk van deze soort heeft natuurlijk zijn voor-en nadelen. Een houten vloer geeft bijvoorbeeld een mooie authentieke look aan je huis maar deze vloeren hebben regelmatig een onderhoudsbeurt nodig omdat het nog wel eens kan vervormen door de warmte of vocht. Wil je graag minder onderhoud? Dan is laminaat een goede keuze. Laminaat is ook zeker te krijgen in een kleur dat op hout lijkt. Daarnaast is het erg makkelijk te leggen en krimpt of zet het niet uit bij schommelingen in de temperatuur.

Kortom, je zal eerst moeten gaan bedenken welke sfeer je wilt gaan creƫren in je woning maar moet ook zeker rekening houden met hoe de vloer gebruikt gaat worden. Je wilt natuurlijk niet dat je de vloer al snel weer moet gaan vervangen. Kijk voor nog meer inspiratie en handige tips op Floorhouse Hasselt, zij hebben een breed assortiment aan vloeren. Dus ook vast een die bij jou past!