Mortex als natuurlijk materiaal voor je zwembad

30 juli 2018

In Nederland vind je ongeveer 700 openbare zwembaden, in België zijn dat er zo’n 180. Hoewel het niet bekend is hoeveel particulieren in deze landen over een zwembad beschikken, is het niet gek dat steeds meer mensen in Nederland en omgeving een zwembad nemen. De opwarming van de aarde zorgt ervoor dat we manieren zoeken om ons lichaam af te kunnen koelen. In dat geval is een zwembad een interessante oplossing. De huidige trend wat dat betreft is een zo natuurlijk mogelijke uitstraling. Hierbij komt het gebruik van Mortex om de hoek kijken. In dit artikel lees je de voordelen van Mortex als natuurlijk materiaal voor je zwembad.

Natuurlijke materialen, kleuren en uitstraling

De natuur zien we steeds vaker verweven in interieur en exterieur bij onze woningen. Natuurlijke kleuren en materialen zijn niet alleen hip maar ook nog eens enorm duurzaam. Ze gaan jaren mee en stralen een fijn soort rust uit. Vooral bij zwembaden zagen we eerder opvallende kleuren, prints en materialen. Anno 2018 is dat eigenlijk niet meer van toepassing: wij zijn op zoek naar harmonie in en buiten ons huis. Hoe kan dat beter dan met het gebruik van Mortex, minerale en waterdichte bepleistering in diverse kleuren? Mortex Etanche is bijvoorbeeld verkrijgbaar in 64 kleuren, waardoor er altijd een kleur naar jouw wens bij zit. Kies voor mosgroen, turquoise of juist voor een prachtige zandkleur, zodat het materiaal en de kleur als het ware direct mengt in jouw tuin.

Natuurlijke zwemvijver

Naast een standaard zwembad met een natuurlijke look zien we steeds vaker natuurlijke zwemvijvers in de tuin: een aangelegd meertje dat met gebruik van Mortex is geproduceerd. Deze vijver is bedoeld om te zwemmen, maar wel op zo’n manier dat de flora en fauna in de tuin ook zijn gang kan gaan. De nadruk hierbij ligt op het feit dat je kunt badderen en zwemmen zonder dat je in chemische producten, zoals chloor, zwemt. Mortex Etanche is ideaal wanneer je wilt gaan voor een natuurlijke zwemvijver. Dankzij de grote keuze in natuurlijke kleuren kun je met dit materiaal binnen no time een natuurlijk zwemvijver creëeren.

Voordelen van Mortex

Voordat je aan de slag gaat met Mortex is het handig om te weten wat precies de voordelen van dit materiaal zijn. Het grootste voordeel is dat het natuurlijk is: Mortex bestaat uit natuurlijke kalken en hoogwaardig cement. Hierdoor is het geschikt voor zowel binnen als buiten en kan het verwerkt worden in diverse producten en meubels zoals werkbladen, vloeren, wanden, zwembaden, trappen en meer. Andere voordelen van Mortex zijn onder andere:

Je hebt een zeer ruime keuze in kleuren. Mortex Etanche beschikt over maar liefst 64 verschillende kleuren.

  • Mortex is volledig waterdicht, zelfs al vanaf 1 mm dikte.
  • Mortex heeft een prachtige uitstraling.
  • Mortex is flexibel en sterk.
  • Mortex is gemakkelijk aan te brengen.
  • Mortex is duurzaam.

Niet permanent, wel natuurlijk

Wil je geen zwembad permanent in je tuin laten bouwen, maar wel genieten van de voordelen van een verfrissende duik? Kies dan voor een hoger houten model die je in je tuin kunt neerzetten. Bij bijvoorbeeld megastore Fonteyn verkoopt men met korting diverse voordelige zwembaden van hout die comfortabel zijn én die, net als zwembaden van Mortex, een natuurlijke look hebben. Dat is wel zo passend in de trend van nu. Natuurlijk kun je ook kijken wat de mogelijkheden zijn van een tijdelijk zwembad dat gemaakt is van Mortex. Ben je ook nieuwsgierig naar de voordelen en de toepassingen van dit materiaal? Schroom dan niet om ons te benaderen voor meer informatie omtrent Mortex als natuurlijk materiaal voor je zwembad.

Meta

Mortex is hét natuurlijke materiaal voor je zwembad. Hoe, wat en waarom? Dat lees je in dit artikel over Mortex.