Laat verstoppingen direct verhelpen door een vakman

25 april 2017

Verstoppingen kunnen verschillende oorzaken hebben. In ieder geval is het bij een verstopping zo dat er een obstructie in het leidingnetwerk in ontstaan. Een obstructie kan ontstaan zijn doordat er een stuk speelgoed in het toilet gevallen is, maar ook doordat etensresten, zeepresten, vetresten of wc-papier zich hebben opgehoopt in de afvoerleiding(en). Door er voor te waken dat bovengenoemde zaken en stoffen zo min mogelijk in de afvoer belanden, kunt u uzelf al veel ellende besparen en kunt u verstoppingen voorkomen. Soms is het echter toch zo dat er een verstopping ontstaat, hoe zeer u hier ook voor waakt. Deze professionele loodgieter uit Temse vertelde ons dat verstoppingen in veel gevallen moeilijk zelf op te lossen zijn.

Hulp van een loodgieter vaak noodzakelijk

Dit komt onder andere doordat u niet beschikt over de professionele apparatuur waarover een loodgieter tegenwoordig beschikt. Verstoppingen kunnen namelijk verholpen worden door middel van het onder hoge druk doorspoelen van de riolering of door gebruik te maken van een vacuĆ¼msysteem. Het is van belang dat u een verstopping zo snel mogelijk laat verhelpen. Niet alleen zorgt een verstopping vaak voor een onaangename geur, tevens is het zo dat verstoppingen kunnen leiden tot lekkages en beschadigingen van het leidingnetwerk, zeker als deze langere tijd blijven bestaan.

Voorkomen van lekkages erg belangrijk

Lekkages moeten te allen tijde voorkomen worden, omdat lekkages veel schade kunnen veroorzaken. Hierbij moet u denken aan (vaak onherstelbare) waterschade waardoor zelfs vochtplekken kunnen ontstaan met op den duur ook nog eens schimmelvorming. Heeft u last van een verstopping, schakel dan dus direct een vakman in en laat de verstopping verhelpen door een professionele loodgieter. Zelf een verstopping oplossen is soms mogelijk, maar is in veel gevallen lastig. Dit geldt zeker wanneer het om een totale verstopping gaat, waarbij bijvoorbeeld niet alleen de douche verstopt is maar ook de wastafels en het bad in uw badkamer.