Kies de juiste deur voor een goede beveiliging

28 oktober 2016

Hoe zorgt u er momenteel voor dat uw woning zo goed mogelijk beveiligd is tegen het gevaar van een inbraak? Waar u denkt een goede beveiliging te hebben, blijkt het tegendeel in veel woningen waar te zijn. Zijn de sloten op uw deuren en ramen up-to-date? Heeft u de juiste deur in uw woning? Enzovoorts. Daarbij is het met het geweld wat inbrekers tegenwoordig gebruiken om woningen binnen te dringen sterk aan te raden om ook optionele beveiligingscomponenten in huis te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een elektronische camera, een bewegingssensor of zogenaamde magneetcontacten. Dergelijke elementen kunt u op een alarmsysteem aansluiten, zodat inbrekers worden afgeschrikt door een afgaand alarm in huis.

Wat is een goede deur tegen inbrekers?

Een goede deur om inbrekers buiten te deur te houden is allereerst erg stevig. Een inbreker mag de deur in geen gevallen in kunnen slaan met een hamer of door zijn/haar gewicht tegen de deur aan te duwen. Daarbij moet de deur dik genoeg zijn voor het gebruik van cilindersloten. In veel gevallen kunnen cilindersloten niet op ramen gebruikt worden, omdat ramen vaak niet dik genoeg zijn. U voorkomt dit bij deuren door voor een dikker type voordeur te kiezen.

Een derde punt waar u op dient te letten bij het uitzoeken van uw deuren, is de kier die tussen de deur en deurpost voor kan komen. Deze kier moet minimaal zijn, zodat inbrekers geen koevoet tussen de deur en deurpost kunnen zetten.

Sloten in deuren laten plaatsen

Na het plaatsen van uw nieuwe deur is het belangrijk om de deur direct van de juiste sloten te voorzien. Een Dordtse slotenmaker raadt consumenten sterk aan om hier de hulp van een slotenmaker voor in te schakelen. Dit komt voornamelijk door de complexiteit van de meeste sloten voor woningdeuren.