Interieurtrends met rotan

21 juni 2021

Rotan meubelen en accessoires zijn de laatste jaren steeds vaker terug te vinden in moderne interieurs, doordat rotan een geheel nieuw design heeft ondergaan. Denkend aan rotan stoelen of fauteuils, dan kennen we deze van de rustieke uitstraling. In zekere zin geldt dit nog steeds voor rotan manden. Nog even rustiek en geschikt voor het landelijk interieur. Maar komt het aan op rotan eetstoelen, of lampen, dan kennen deze een hoog modernistisch design, wat goed tot zijn recht komt in bijvoorbeeld een industrieel interieur.

Rotan voor het modern industriële interieur

Het industriële interieur kent een functioneel en gestileerd design. Niet zo verwonderlijk aangezien industriële meubelen en woonaccessoires hun herkomst vinden in het naoorlogse industriële tijdperk van fabrieken. Daarom bestaan industriële woonaccessoires vaak uit metalen, robuust glaswerk en andere natuurlijke materialen.

De huidige generatie rotan woonaccessoires zijn zowel warm rustiek als industrieel van karakter. In vele type interieurs komen de woonaccessoires goed tot hun recht. Rotan woonaccessoires, zoals spiegels en bijzettafels, voeren ons terug naar de jaren 70 tot aan het heden. Hierdoor is rotan ook uitermate geschikt voor het bohemian interieur (de kenmerkende Ibiza style).

Moderne rotan stoel, industrieel design

Bijzettafel van rotan

Deze rotan bijzettafel is wel heel bijzonder, doordat hij echt in vele type interieurs past. Het gaat hier niet zomaar om een bijzettafeltje, hij kan absoluut fungeren als salontafel met zijn 100 cm diameter. Of je nu een bohemian of juist industrieel tot landelijk interieur hebt, hij past echt overal perfect bij!

Te mooi, deze rotan bijzettafel