Het verbouwen van je keuken, hoe pak je dat aan?

10 november 2016

Een verbouwing wordt door de meeste mensen als verschrikkelijk ervaren. Het is een tijd van veel stress, ruzies, meningsverschillen, en ga zo maar door. Wanneer een verbouwing uit de klauwen loopt, heeft het vaak gelegen aan de gebrekkige voorbereiding. Wanneer je een grote verbouwing gaat uitvoeren, valt en staat het met een strakke planning en een reddingsplan. In dit artikel geven we je enkele tips waarmee je (relatief) rustig kan gaan verbouwen.

Plan B

Voordat je aan het verbouwen van je keuken gaat beginnen, dien je een plan B te hebben. Een verbouwing loopt namelijk nooit perfect, in veel gevallen loop je zelfs tegen dingen aan waar je nog niet over had nagedacht. Het is dan belangrijk dat je ergens op kan terugvallen. Sterker nog, je kan er maar beter van uit gaan dat je tijdelijk moet afwassen in de badkamer, dan kan het alleen maar meevallen!

Planning

Deadlines stellen en je aan een strak schema houden helpt om het werktempo hoog te houden. Daarnaast zorgt het er ook voor dat spullen niet te vroeg of te laat worden geleverd. Bestel dit soort dingen ook alvast van tevoren om zo jezelf druk op te leggen. En bestel liever te vroeg dan te laat, het zou zonde zijn als een verbouwing stil komt te liggen.

Uitbesteden

Wil je een keukenrenovatie uitvoeren in Nederland, maar heb je er zelf geen kaas van gegeten? Besteedt het dan vooral uit. Dit scheelt een hele hoop stress, frustratie en ruzies. Daarnaast zijn het mensen die er dagelijks mee bezig zijn en de kneepjes van het vak kennen. Een dergelijke uitgave kan je ook als een investering zien, met een mooie keuken zal je huis ook in waarde stijgen.