Financieren van badkamer

2 juli 2019

Een verouderde badkamer kan een doorn in het oog worden. Indien u hebt besloten dat het nu echt de hoogste tijd is voor een nieuwe badkamer, kunt u aanlopen tegen de financiering hiervan. Vanzelfsprekend bepaalt u zelf de mate van luxe accessoires en afwerkingen en kunt u de verbouwing zo voordelig of uitgebreid maken als gewenst.

Een low-budget verbouwing lijkt op het eerste gezicht aantrekkelijk, maar kent ook enkele nadelen: de badkamer kan alsnog -na enige tijd- geen gevoel van voldoening geven. Zolang de badkamer eigenlijk niet echt aan uw wensen voldoet is een investering eigenlijk zonde. Daarnaast kunnen de gebruikte materialen niet op het juiste niveau zijn en daardoor sneller voor gebreken zorgen.

Financiering

Besluit u te kiezen voor een financiering, omdat u zelf over onvoldoende eigen middelen beschikt, dan kunt u uit diverse type leningen kiezen.

Bouwdepot

Bouwdepot binnen hypotheek: in principe gaat u een bouwdepot aan bij het afsluiten van een hypotheek (indien gewenst). Hebt u reeds een hypotheek lopen, dan kan het zijn dat de hypotheekverstrekker geen optie meer biedt voor het inbrengen van een bouwdepot binnen de hypotheek. Lukt het wel, dan dient u wel rekening te houden met extra notariskosten, omdat de hypotheek wordt aangepast.

Hoe werkt een bouwdepot?

U komt een bepaald bedrag overeen met uw hypotheekverstrekker, waarover u beschikking wilt hebben ten behoeve van uw verbouwing. Op het moment dat u goederen koopt t.b.v. uw verbouwing stuurt u telkens de reeds door u voldane facturen op naar uw hypotheekverstrekker, deze keert de bedragen dan uit op uw bankrekening (indien u zelf de factureren hebt ‘voorgeschoten’). Indien u een nog niet door u voldane factuur hebt ontvangen (van een badkamerleverancier bijvoorbeeld), dan kunt u de hypotheekverstrekker ook opdracht geven (d.m.v. het toezenden van de onbetaalde factuur) deze factuur rechtstreeks te voldoen aan de badkamerleverancier, vanuit uw bouwdepot.

Persoonlijke lening

Persoonlijke lening: Een persoonlijke lening kent een vaste looptijd, waarbij een vast bedrag maandelijks wordt afgelost totdat het uitgekeerde bedrag (de lening) is terugbetaald. Exact volgens overeenkomst.

Lening oversluiten

Een lening oversluiten: Hebt u reeds een lening, dan kunt u nagaan of het interessant voor u is om de lening over te sluiten. Wellicht bespaart u op rente, of zijn er andere bestaande condities die gunstiger voor u zijn.

Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet: met de geldverstrekker komt u een te lenen bedrag overeen waar u vervolgens zelf de beschikking over hebt. U hoeft niet het gehele bedrag in één keer op te nemen, wel lost u maandelijks een overeengekomen bedrag af (wat vervolgens ook weer op te nemen is). Vooraf kunt u het beste een doorlopend krediet vergelijken bij verschillende aanbieders.


— Dit is een advertorial. Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.

— Voordat u geld leent leest u altijd eerst de financiële bijsluiter. Het lenen van geld kost u geld.