Fijne zetels voor ieder interieur

21 september 2021

Zo koop je de fijnste zetels voor je interieur

Als je aan de inrichting van je interieur denkt, denk je natuurlijk aan een bed kopen, het kopen van een bank, een eettafel, maar weet je al welke zetels je wilt kopen? Net zo belangrijk als de eettafel zijn de zetels. De zetel geeft je comfort en geeft je woonkamer net even wat meer uitstraling. Maar hoe kun je de perfecte zetels vinden voor jouw huis? Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet, waardoor je snel fijne zetels zal kunnen vinden.

Zorg dat de zetels matchen met de tafel

Ga je zetels online kopen, dan is het erg belangrijk dat de zetels die je koopt ook matchen bij je eettafel. Wat je eerst het beste kunt doen, is bekijken of de hoogte van je tafel past bij de stoelen die je voor ogen hebt. Stel dat je de zetels wilt kunnen aanschuiven, dan dient de tafel hoger te zijn, zodat je ook de zetels onder de tafel kunt schuiven. Dit kunnen stoelen met of zonder armleuning zijn. Let ook op dat de tafelpoten niet in de weg van de stoelpoten zitten. Mocht je een ronde tafel hebben met wat ingewikkelde poten, dan kan het zijn dat de zetels niet goed aan zullen sluiten. Ook de stijl dient bij elkaar te passen. Koop niet zomaar zetels, maar bekijk of ze ook echt bij de eettafel passen om een mooi geheel te creëren.

Kies voor zowel trendy als comfort

Ga voor zowel trendy als comfortabele zetels. Jazeker, die combinaties bestaan echt. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk zachte velvet stoel. Deze is niet alleen zeer stijlvol, maar zit ook nog eens erg lekker. Of ga voor een comfortabele leren zetel.

Doe inspiratie op

Doe eens online inspiratie op via social media zoals Pinterest en Instagram. Hier kan je vaak vele mooie foto’s van zetels vinden. Op deze manier kun je bekijken welke zetels jou aanspreken en of deze ook echt passen bij de algehele uitstraling die je je woonkamer wenst te geven. Je kunt op Pinterest ook een moodboard maken. Zo verzamel je foto’s van verschillende zetels en kun je makkelijker een keuze maken.

Bekijk en vergelijk eens de verschillende zetels die er op webshops te vinden zijn en houd je moodboard ernaast, zodat je snel de juiste zetels voor je interieur kunt kiezen. Wij wensen je veel succes met het zoeken naar de mooiste zetels!