Een 5-sterren badkamer bij jou thuis

30 juni 2017

Woningbezitters die hun woning van een nieuwe badkamer voorzien of hun bestaande badkamer vernieuwen kiezen steeds vaker voor luxe. Wie wil er immers niet in een hotelbadkamer douchen en badderen? Het is niet altijd even eenvoudig om je badkamer naar een hotelbadkamer te transformeren. Welke sanitaire voorzieningen wil je bijvoorbeeld in je nieuwe badkamer gebruiken? Hoe zorg je er voor dat je heerlijk kunt ontspannen in de badkamer? Welke accessoires gebruik je? Enzovoorts. In dit artikel vertellen we je meer over het creƫren van een ware 5-sterren badkamer bij jou thuis.

Tip: laat je plannen voor de renovatie van je badkamer vooraf altijd op de haalbaarheid ervan toetsen door een loodgieter. Het blijkt geregeld voor te komen dat mensen aan een verbouwing starten, die tussentijds niet volledig uitvoerbaar blijkt te zijn. Dit is zonde, want het is lastig om de verbouwplannen tussentijds aan te passen.

Het juiste sanitair voor in de badkamer

Om de badkamer van het juiste sanitair te kunnen voorzien is het allereerst belangrijk om te kijken welke interieurstijl je mooi vindt. Kies je bijvoorbeeld voor een strak en modern interieur in de badkamer? Of geef je de voorkeur aan een badkamer in een iets klassiekere stijl? Zorg er in ieder geval voor dat het contrast tussen het interieur in de badkamer en de rest van je woning niet te groot is. Een te groot contrast kan je ruimtes een rommelige uitstraling geven, wat je natuurlijk wilt voorkomen!

Veel mensen kiezen voor een strak en modern ingerichte badkamer met donkergekleurd sanitair. Kies bijvoorbeeld voor mooie donkere tegels op de vloeren, een klassieke witte wand met zwarte stroken behang en donkergekleurd sanitair. Hoewel dit heel donker kan lijken, zorgt de verlichting voor een romantische setting in de badkamer. Wie wil hier nou niet aan zijn of haar dag beginnen?

Leuke accessoires voor de badkamer

Naast de sanitaire voorzieningen in de badkamer is het minstens zo belangrijk om na te denken over de accessoires die je hier wilt gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor voldoende groen in de badkamer. Er zijn verschillende soorten planten en kleine boompjes die je in de badkamer kunt gebruiken. Zo krijgt je badkamer een sfeervolle, gezellige uitstraling! Ook kan het een idee zijn om een monitor in je badkamer te gebruiken. Zo heb je de mogelijkheid om je favoriete serie of televisieprogramma te kijken terwijl je van een warm bad geniet. Een full HD monitor inbouwen in de badkamer kan heel eenvoudig zijn door bijvoorbeeld gebruik te maken van een monitorarm. Je kunt er ook voor kiezen om een klein gat in de muur te maken, waar je de monitor in laat bouwen.

Houd er rekening mee dat alle aansluitingen goed zijn afgedekt. In de badkamer komt veel condens vrij, wat voor een kortsluiting kan zorgen. Om dit te voorkomen is het zeker bij een televisie aan een monitorarm erg belangrijk om de aansluitpunten goed af te dekken.

Leuke tips voor een mooiere badkamer

Tot slot kan het de moeite waard zijn om de interieurblogs van interieurstylisten te bekijken. Veel bekende interieurstylisten houden een persoonlijke blog bij, waarop zij de door hen ingerichte ruimtes delen. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt om van je badkamer een 5-sterren badkamer te maken!