Designmeubels tegen goede prijzen

5 maart 2018

Hebt u het idee dat meubels met een sterk design direct de hoofdprijs kosten? Er zijn veel designers die inderdaad veel geld vragen voor een bepaald ontwerp of een bepaald meubelstuk. Dat betekent echter niet dat alle meubelstukken in deze categorie direct een vermogen kosten. Sterker nog: In veel gevallen kunnen deze meubels juist goedkoper zijn dan de meubels die u elders kunt kopen. Hoewel het aankoopbedrag in de meeste gevallen hoger ligt, wil dit namelijk niet zeggen dat de uiteindelijke prijs ook hoger ligt. Het gaat namelijk niet alleen om de aanschafwaarde van de meubels. Er komt nog veel meer bij kijken wanneer u een compleet plaatje wilt hebben.

Levensduur en restwaarde van meubels

Koopt u meubels en huisinrichting bij een winkel die bekendstaat om het produceren in massa, met bijzonder lage prijzen en een wankele kwaliteit? Dan hebt u een lage aankoopwaarde van de meubels, maar deze meubels gaan doorgaans een jaar of maximaal twee jaar mee. Nadat de meubels gebruikt zijn, kunnen deze verkocht worden als tweedehands stukken, maar veel levert dit niet op. Dat kan ook niet, de nieuwwaarde is immers laag, dus tweedehands zijn deze meubels niet interessant.

Dit beeld wordt heel anders wanneer er gekeken wordt naar meubels die kwalitatief zijn. De aanschafwaarde ligt iets hoger, maar met een levensduur van tien jaar of meer bij goed gebruik, is in feite sprake van een lager bedrag wanneer de duurzaamheid van de producten ook meegerekend wordt. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, het is ook goed voor het milieu. De kwalitatieve meubels passen niet binnen de consumptiemaatschappij waar alles binnen korte tijd weggegooid moet worden. Omdat de materialen langer meegaan en niet vervangen hoeven te worden na een jaar, is dit goed voor het milieu.

Bent u de meubels na een aantal jaren zat en wilt u deze vervangen, dan ziet u een tweede voordeel. De meubels zijn vaak nog in perfecte staat en aangezien de meubels met een sterk design veel unieker zijn, leveren deze veel meer op wanneer u deze tweedehands aanbiedt. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om deze weg te geven aan vrienden of familie. Gezien de hoge kwaliteit en het aantrekkelijke design is er altijd iemand die u er blij mee kunt maken. Dubbele winst dus.

Zijn ze veel duurder?

Wilt u er zeker van zijn dat u kwaliteit aanschaft zonder direct de hoofdprijs te betalen, kijkt u dan eens bij Hoom Design. Hier vindt u betaalbare kwaliteit. De aantrekkelijke prijzen doen niets af aan de kwaliteit of de uniekheid van de meubels die aangeboden worden. Wilt u aanpassingen doen, of meubels op maat laten maken zodat deze zeker binnen uw stijl en smaak passen? Dan kan dit direct geregeld worden in het atelier. Designermeubels kunt u direct via het internet bestellen, maar u kunt ook naar de showroom om de stukken eens in het echt te zien. Voor kwaliteit betaalt u niet altijd de hoofdprijs, maar u krijgt wel de producten die jaren meegaan en die een sterke waarde houden.