De voordelen van mortex

9 november 2021

Als materiaal biedt mortex een hoop mogelijkheden, het heeft daarom diverse voordelen die u vast zullen bevallen. Het heeft veel positieve eigenschappen wat het een gebruiksvriendelijk, duurzaam en stijlvol materiaal maakt voor uw woning. Daarbij kan het voor diverse toepassingen worden gebruikt. Als u interesse heeft om mortex in uw woning te laten plaatsen, neem dan vooral een kijkje op deze pagina en ontdek alle voordelen van mortex.

Wat is mortex?

Door mortex te plaatsen creëert u een betonnen look en feel, het is te gebruiken voor vloeren en wanden en zelfs meubels. Het bestaat uit een unieke pleister en het heeft de eigenschappen van natuursteen. Hierdoor zorgt het voor een eigentijdse look in uw woning. Mortex is overigens ontstaan in België en wordt ondertussen al 40 jaar gebruikt.

De eigenschappen van mortex

Het is redelijk eenvoudig om met mortex te werken, zo is het onder andere geschikt voor renovaties. Daarbij is breek- of sloopwerk doorgaans niet nodig voor het plaatsen van mortex. Het is aan te brengen op verschillende ondergronden, duurzaam en bijzonder sterk. Bovendien is het bestand tegen scheuren, krassen en het is slijtvast.

Gebruiksvriendelijkheid

Aangezien mortex waterdicht is, is het zeer eenvoudig in onderhoud. Het is tevens hittebestendig en het is bestand tegen slijten. Hierdoor heeft het materiaal een lange levensduur en u kunt het gemakkelijk reinigen. Verder hechten bacteriën en kalk zich minder snel aan mortex, wat ervoor zorgt dat u langer van kalkvrije wanden kunt genieten. U bent dus minder tijd kwijt aan schoonmaken, waardoor u meer tijd heeft voor leuke dingen. Bijvoorbeeld om met uw kinderen door te brengen, een wijntje te drinken met vriendinnen of juist een mannenavond waarbij jullie het online casino bezoeken.

Goedkoper dan natuursteen

Een groot voordeel van mortex is dat het velen malen goedkoper is dan natuursteen. Dit maakt het een toegankelijke optie voor consumenten die van de look van natuursteen houden maar er niet het budget voor hebben. Als u graag een authentieke betonlook wilt dan is mortex de geweldige oplossing voor uw woning. Het heeft een stijlvolle uitstraling en is tevens naadloos en waterdicht. Daarnaast is het hard genoeg net als natuursteen. Om deze reden kunt u mortex combineren met vloerverwarming.

Waterafstotend en waterdicht

Voor de badkamer is mortex een geweldige keuze, het is namelijk zowel waterafstotend als waterdicht. Hierdoor kunt u het gebruiken voor uw badkamervloer, badkamerwanden of de douchewand. Bovendien is mortex naadloos, waardoor u profiteert van douchewanden zonder naden, gewoon één geheel. Hierdoor zal vuil zich niet kunnen hechten aan voegen of andere tegelranden. Wanneer kalk zich wel aan de wanden of vloeren van mortex hechten, dan kunt u dit eenvoudig afnemen met een mengsel van warm water en azijn.

Diverse kleuren beschikbaar

Mortex bestaat uit drie basis ingrediënten, namelijk mortex-korrels, mengvloeistof en kleurenpoeder. Door deze laatste eigenschap is het redelijk gemakkelijk om een uw mortex een mooie kleur te geven. Op deze manier kunt u zelf de kleur kiezen van uw wanden of vloeren. Kortom, u heeft het voordeel van een ruim kleurenaanbod.

Gemakkelijk toepasbaar ook voor renovaties en nieuwbouw

Mortex is toepasbaar voor diverse doeleinden. Zo kunt u het gebruiken voor vloeren, wanden, meubels, maar ook voor plafonds, trappen en decoraties. Verder kunt u het zowel voor natte als droge ruimtes gebruiken, hierdoor is het ook ideaal voor badkamers en andere vochtige kamers. Mortex is namelijk al vanaf een 1 mm laag waterdicht te maken. Ten slotte is mortex zelfs te gebruiken voor keukenbladen en diverse renovaties. Aangezien mortex niet dik hoeft te zijn, kan het gemakkelijk over bestaande vloeren en wanden geplaatst worden. Het is dus een uitstekend materiaal voor zowel renovaties als nieuwbouw projecten.