De mogelijkheden van Mortex

15 november 2021

Als u een fan bent van Mortex dan bespreken we graag alle mogelijkheden met u. Mortex is een unieke samenstelling met een hoop voordelen. Dit materiaal is eigenlijk een decoratieve pleister gemaakt van een basis van kalk, cement en eventueel een kleurpigment. Het heeft een aantal indrukwekkende eigenschappen, zo is mortex hittebestendig, waterdicht en ook heel duurzaam. Het geeft elke ruimte in uw woning een eigentijdse betonlook waar u jaren plezier van zult hebben.

Er is geen renovatie nodig om mortex aan te brengen

Mortex kan al vanaf 1mm aangebracht worden, daarom is het niet nodig om ruimtes te renoveren voordat u een mortex wand of vloer heeft. Oftewel, er is geen breek- of sloopwerk nodig om een mortex muur of vloer te realiseren. Het is normaliter mogelijk om de mortex op bestaande muren, wanden en zelfs meubels aan te brengen. Daarnaast kunnen we het op verschillende ondergronden gebruiken, u heeft zeer veel keuze met dit materiaal. Op deze manier kan mortex tevens velen malen goedkoper zijn dan een echte natuursteen. Om natuursteen in een bestaande woning te plaatsen, kunnen er namelijk wel renovaties nodig zijn.

Stijlvol voor de woonkamer

Ziet u uzelf al televisie kijken in uw moderne woonkamer met eigentijdse inrichting? Veel mensen kiezen tegenwoordig voor de eigentijdse betonlook en het is goed te begrijpen waarom. Een wand bekleed met mortex kan er heel strak en modern uitzien en tegelijkertijd kan het heel sfeervol zijn. Als u in uw woonkamer bent, wilt u uiteraard genieten, ongeacht van wat u doet. Of u nu een film kijkt, bijkletst met een vriendin of een gokje waagt in een online casino, een woonkamer moet gezelligheid uitstralen. Door middel van een fraaie muur of wand van mortex, kunt u een prachtig interieur creƫren. Bovendien is mortex verkrijgbaar in een oneindig scala van kleuren.

Geschikt voor zowel binnen als buiten

Nog een uitstekende eigenschap van mortex is dat het waterdicht is en tegen een stootje kan. Hierdoor kunt u het zowel binnen als buiten gebruiken. Een aantal voorbeelden voor binnen zijn de vloeren, muren, trappen en zelfs meubilair. Voor buiten kunt u mortex gebruiken voor uw vijver of juist zwembad, het zal zeker een luxueuze uitstraling aan uw tuin geven. Daarbij kunnen er diverse structuren aan het materiaal worden toegevoegd, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Mooi op de vloer en trappen

Het is fijn om te weten dat u onder een vloer van mortex gewoon vloerverwarming kunt gebruiken. Daarnaast kan mortex heel goed voor de trappen gebruikt worden. U kunt het geheel naar uw eigen stijl toepassen door middel van de kleur en de afwerking te kiezen.

Ideaal voor de badkamer

Vanaf 1mm is mortex al waterdicht, dit betekend dat het een perfect materiaal is om te gebruiken in de badkamer. Om ervoor te zorgen dat mortex helemaal ideaal is voor de badkamer, wordt er doorgaans een beschermende laag aangebracht. Deze extra laag zorgt ervoor dat het materiaal beschermd is tegen onder andere vuil en resten van uw shampoo en zeep. Hoewel mortex geen echte natuursteen is, kan het toch poreus worden, net als een natuursteen. In een vochtige badkamer heeft mortex namelijk best wat te verduren, een extra beschermende laag doet daarom wonderen voor de kwaliteit van uw wanden en vloeren.

Meubels en decoratie

Ten slotte kan mortex omgetoverd worden tot een prachtig keukenblad, het geeft elke ruimte een tijdloze elegantie. Omdat mortex echt vakwerk betreft, kan het op maat gemaakt worden. Hierdoor zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos, zo ook voor de meubels en decoraties in uw woning. Het is zelfs te gebruiken op een canvas, schilders en andere kunstenaars deinzen niet meer terug voor het gebruik van mortex in hun werken.