Bah, ongedierte in huis. Hoe voorkom je het?

10 maart 2022

Je wilt vast geen kakkerlak over de grond zien kruipen, wespen op je terras of houtwormen in de kozijnen. Gruwel jij al bij het idee dat je deze beestje als ongewenste bewoners in jouw huis hebt? Lees dan snel verder, met deze tips voorkom je dat je last krijgt van ongedierte.

Voorkomen is beter dan genezen

Je kent vast wel het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’. En dat geldt ook voor ongedierte. Je bent liever de beestjes kwijt dan dat je ze als huisdier hebt. Daarnaast kan het ook nog eens veel geld, tijd en energie kosten om een ongedierteplaag te lijf te hebben. Daarom is het verstandig om het niet al te makkelijk te maken voor eventuele ongedierte die uit het niets in een woning kunnen opduiken. Soms kun je er niet altijd aan doen, denk maar aan zwarte schimmel in badkamer die na verloop van tijd ontstaat of zilvervisjes in de voorraadkast. Maar in de meeste gevallen kan je er preventief voor zorgen dat ongedierte geen ruimte krijgt. Zo geldt over het algemeen dat een schoon en opgeruimd huis minder aantrekkelijk is voor ongedierte. Daarnaast is het slim om geen etenswaren achter te laten op een aanrecht of in de keuken. Regelmatig stofzuigen en het boenen van plekken waar etensresten kunnen liggen zoals de keuken of eetkamer is dan ook geen overbodige luxe. Ga daarnaast met een sopje en doekje langs stoffige plekjes. Ook is het slim om geen afval achterlaten in de kamers en je afval alleen in een gesloten vuilnisemmer te bewaren. Zo heb je minder snel last van kakkerlakken of ander ongedierte.

Helaas, toch ongedierte in huis

Heb jij last van ongedierte in huis? Dan wil je graag deze beestjes kwijt en zit er maar 1 ding op: een ongediertebestrijder bellen. Dit is vaak niet alleen de snelste oplossing maar ook de meest efficiënte manier. Je kunt natuurlijk kakkerlakken vangen, een muizenval zetten of houtwormen bestrijden, maar vaak los je daar de oorzaak van het probleem niet mee op. Een ongediertebestrijder kan veel doelgerichter en effectiever te werk gaan en weet ook hoe ze problemen snel kunnen oplossen. Daarnaast maken ze ook gebruik van zwaardere bestrijdingsmiddelen. Zo kun jij misschien in de bouwmarkt wel rattengif kopen maar zie je na een paar maanden weer ratten tevoorschijn komen. Wanneer je een ongediertebestrijder belt weet je zeker dat je de beestjes kwijt bent. Zij mogen namelijk zwaardere – en meer effectievere – bestrijdingsmiddel gebruiken. Zo kan je voor altijd gedag zeggen tegen deze ongewenste en ietwat vervelende huisdieren.