Afwerking van de badkamer

28 oktober 2016

De badkamer is een van de meest belangrijke ruimtes in een woning. We besteden immers dagelijks ruim de tijd aan onze persoonlijke verzorging. De meeste badkamers zijn voorzien van een douche en toilet. Toch draait alles om het totaalbeeld. Het is van belang dat de badkamer praktisch is in gebruik en hierbij een rustgevende plek vormt om heerlijk te ontspannen. Op welke manieren kunnen we ons standaard sanitair nu op een mooie manier plaatsen om onze badkamer aan deze eisen te laten voldoen?

Verlichting

De verlichting in de badkamer vormt een belangrijk element bij het vormen van sfeer. Het is wel van belang na te denken over functionaliteit en niet alleen sfeerlampen te plaatsen. Sta je voor de spiegel wil je immers wel kunnen zien waar je mee bezig bent. Het is dus een goede optie gebruik te maken van meerdere lichtbronnen.

Bekleding

De bekleding van uw badkamer moet voornamelijk functioneel in gebruik zijn. De badkamer moet regelmatig worden schoongemaakt en hierbij is het wel zo prettig als dit makkelijk gaat. Het is ook een vereiste dat de bekleding waterdicht en warmtebestendig is! Tegenwoordig is Mortex een veelgebruikt materiaal bij afwerken van de badkamer.

Wasmachine

Er staat in veel gevallen ook een wasmachine in de badkamer. Doordat ook de beste wasmachines veel ruimte in beslag nemen is het een idee om deze aan het zicht te onttrekken. Er wordt hierbij vaak gebruik gemaakt van de inbouwmogelijkheid in een badkamermeubel. Het is ook mogelijk een schuifdeur te installeren om de wasmachine geheel te laten verdwijnen.

Wasbak

De wasbak is in alle gevallen erg opzichtig. Zorg er daarom voor dat ook je wasbak de juiste sfeer uitstraalt. Kijk of er een dubbele wasbak in je badkamer geplaatst kan worden. Hiermee ondervind je het ideale gebruiksgemak en er ontstaat tevens een gevoel van ruimte en luxe.