Aan de slag met turbobeton

27 mei 2021

Hoe ga je te werk met turbobeton?

Turbobeton is in bijna ieder opzicht gelijkwaardig aan cement. Het beschikt over dezelfde kwaliteit, over hetzelfde eindresultaat en deels over dezelfde ingrediënten. Het grootste verschil zit hem echter in dat turbobeton beschikt over een paar extra ingrediënten die het verhardingsproces versnellen. Dit zorgt dat je turbobeton ook in een iets andere manier plaatst dan cement. Als je gewend bent om met cement te werken kan turbobeton even wennen zijn, maar voor de meeste doe-het-zelvers is turbobeton de perfecte manier om met gemak projecten in de tuin te realiseren.

Het proces van turbobeton

Turbobeton wordt voornamelijk gebruikt voor verankeringen of funderingen. Deze projecten vereisen namelijk niet een secuur afgewerkt eindproduct. Doordat turbobeton zo snel opdroogt, kan het soms stressvol zijn om het oppervlak vlak te strijken voordat het is uitgehard.

Wanneer je turbobeton gaat gebruiken in jouw project, zijn er maar enkele stappen vereist. Zorg dat je de kuil hebt uitgegraven en dat de paal die je wilt verankeren erin staat. Vul de helft van de kuil vol met water en giet daarna de andere helft vol met het turbobeton mengsel. De speciale ingrediënten zorgen dat het mengsel vanzelf wordt gemixt met het water. Het enige waar jij je dus druk over hoeft te maken is of de paal in de juiste positie staat. Haal de paal een klein beetje omhoog nadat je het turbobeton hebt toegevoegd om te zorgen dat het mengsel ook aan de onderkant van de paal terecht komt.