3 zomertrends voor het interieur van je woonkamer

20 juni 2018

Veel woningbezitters kiezen ervoor om hun woning richting de zomer iets aan te passen. Zo vervangen zij de accessoires uit het voorjaar voor zomerse alternatieven. Evenals dat veel huishoudens voor een renovatie van de keuken of badkamer kiezen in deze periode. De zomer leent zich immers perfect voor een weekje buiten de deur eten of koken! In dit artikel zetten we drie belangrijke zomertrends voor je op een rijtje, om de woonkamer nog gezelliger te maken.

Tip 1: zorg voor voldoende groen in de woonkamer

De zomermaanden zijn de maanden waarin mensen het meest buiten de deur leven. Haal de sfeer uit je tuin ook naar binnen, door in de woonkamer voldoende planten te gebruiken. Daarbij zorgen de planten voor voldoende zuurstof, waardoor je je beter kunt concentreren en minder snel slaperig wordt. Zoek eens naar foto’s van een botanische woonkamer om inspiratie op te doen.

Tip 2: hang nieuwe lampen op in huis

Naast de mogelijkheid om meer groen in de woonkamer te brengen, kun je er ook voor kiezen om je lampen te vervangen. Kies bijvoorbeeld voor een stijlvolle Vibia lamp, om de woonkamer van een heuse eyecatcher te voorzien. Dit type lamp is bepaald niet de goedkoopste optie, maar kan een fraaie, duurzame investering voor je interieur vormen. De lamp zal direct opvallen, waardoor je woonkamer meer sfeer krijgt.

Tip 3: verf de muren in een zomerse kleur

Een derde mogelijkheid die je hebt om de woonkamer van een zomerse look te voorzien, is het herschilderen van de muren. Mogelijk hebben je muren momenteel een ietwat sombere, donkere uitstraling. Door deze verf of behang te vervangen voor een zomers kleurtje, krijgt je woonkamer een hele frisse look! Hierbij is het gebruik van behang de simpelste oplossing. Het behang kan aan het eind van de zomer eenvoudig worden verwijderd en vervangen.