3 tips om jouw badkamer en toilet af te werken in een kleine woning

4 augustus 2021

Een kleine woning heeft doorgaans ook een badkamer en toilet met een beperkte ruimte. Daarom is het belangrijk om zo optimaal mogelijk met de aanwezige ruimte in de badkamer en in het toilet om te gaan. Inspiratie opdoen, biedt alle gelegenheid om de ruimtes naar eigen zin af te werken. Een van de inspirerende ideeën voor de badkamer en klein toilet inspiratie is om een specifieke stijl te kiezen. Of om bijvoorbeeld wanden en vloer naadloos en luxe af te werken. Ook onderstaande drie tips komen voor de afwerking van een badkamer en toilet in een kleine woning goed van pas.

Douche in bad: dubbel gemak en plezier

In een kleine woning is het toch mogelijk om een douche en een bad in de badkamer te realiseren. Bijvoorbeeld door in een hoek een hoekbad te plaatsen met daarin een douche. Een kleine badkamer leent zich niet goed voor het apart plaatsen van een bad en een douche. Hoeft een bad niet echt dan is een inloopdouche ideaal in een kleine ruimte. Dat geeft optisch een meer ruimtelijk effect in vergelijking met een douchecabine. Uiteraard is een badkamer in een kleine woning net zo luxe uit te voeren als in een grote woning. Bijvoorbeeld door een infrarood douchepaneel te installeren of een stoomdouche aan te schaffen.

Creëer eenheid in de kleine woning: toilet in dezelfde stijl als badkamer

In een kleine woning is het ideaal om eenheid te creëren. Dat is onder meer mogelijk door de badkamer en het toilet in eenzelfde stijl te realiseren. Bijvoorbeeld in een betonlook stijl of met moderne en strakke designs. Door in eenheid te voorzien zorg je voor verbinding in de kleine woning. Dat voorziet in een rustige uitstraling en het is gemakkelijk om eenzelfde stijl door te voeren.

Meet de ruimte zorgvuldig op

Het is in een kleine woning letterlijk passen en meten. Daarom is het aan te raden om de afmetingen van de badkamer en van het toilet zorgvuldig op te meten. Voor de badkamer is het bijvoorbeeld mogelijk om een plattegrondje te maken en daar de gewenste items op te tekenen. Bijvoorbeeld met een plek voor de douche net als met de locatie van een badkamermeubel. Een badkamer kopen begint bij het concreet maken van je ideeën nadat je volop inspiratie hebt opgedaan. Schrijf daarom ook alles op wat je wilt aanschaffen, zoals een wastafel, douche of bad met douche en badkamermeubels.